Refund Policy

Artikel 1

Aangezien Modelsinshape.com is het aanbieden van niet tastbare onherroepelijke goederen wij geen geven is terugbetalingen zodra de bestelling wordt verwezenlijkt en het product verzonden. Als een klant bent u verantwoordelijk voor het begrijpen van dit bij de aankoop van elk item op onze site. Houd er rekening mee dat onze bonussen worden aangeboden namens onze gerespecteerde partners en niet een probleem voor een terugbetaling of terugboeking.

We beseffen echter dat uitzonderlijke omstandigheid kan plaatsvinden ten aanzien van het karakter van het product dat wij leveren.

Daarom wij eren verzoeken om de restitutie voor de volgende redenen:
niet-levering van het product: als gevolg van sommige mailing kwesties van uw e-mailprovider of uw eigen e-mailserver die u misschien niet ontvangen een e-mail van de levering van ons. In dit geval raden wij u contact met ons op voor hulp. Claims voor niet-bestelbare moeten vanuit de order plaatsen datum naar onze facturering afdeling binnen 7 dagen schriftelijk worden ingediend. Anders het product zal worden beschouwd als ontvangen en gedownloade; downloaden en uitpakken van de problemen: het kan gebeuren dat u problemen ondervindt tijdens het downloaden van het product of het openritsen. Claims met betrekking tot dergelijke kwesties moeten worden voorgelegd aan onze technische Support afdeling. Als u doen geen goed contact op met ons tijdens deze periode, u gaat ermee akkoord dat we kunnen geïnterpreteerd worden als stilte als een succesvolle download van het product met geen verder recht op schadeloosstelling of terugbetaling voor een reden "download uitgave". Niet hulp voor het downloaden of openritsen binnen 3 dagen ontvangen kan leiden tot een daling van de restitutie;
grote gebreken: Hoewel alle producten grondig voor release getest zijn, kunnen onverwachte fouten optreden. Dergelijke kwesties moeten worden ingediend voor goedkeuring van onze technische Support Team. Wij houden het recht om te corrigeren van de fout of defect binnen 72 uur. Als elke tekortkoming is goedgekeurd en we falen te corrigeren binnen 72 uur vanaf de datum van de eerste klachtenbrief of andere kennisgevingen die door een klant, zal de restitutie worden afgegeven aan de klant volledig zonder enige compensatie of vergoedingen. OF, naar keuze van de klant, kan de vervanging van het product van dezelfde of rond dezelfde waarde worden aangeboden; Gelieve worden geadviseerd dat tijdelijke toegang tot uw server kan worden aangevraagd door onze technici om te identificeren en herstellen van de mogelijke problemen met onze producten. Niet verlenen van dergelijke toegang tijdig kan leiden tot een vertraagde oplossing van de kwestie. Weigering van toegang tot uw server zal resulteren in uw onvermogen om zich te kwalificeren voor een restitutie.
niet-als-omschreven product: dergelijke kwesties moeten worden gemeld aan onze technische Support afdeling binnen 7 dagen vanaf de datum van de aankoop. Duidelijk bewijs moet worden geleverd waaruit blijkt dat het gekochte product is niet als het is beschreven op de website. Klachten die louter op de valse verwachtingen of wensen van de klant berusten niet geëerd. Monster producten zijn beschikbaar voor evaluatie doeleinden op onze sectie van de sjablonen gratis monster.
Houd er rekening mee dat we geen enkele verantwoordelijkheid dragen en dus wij niet voldoen aan dat eventuele restitutie/terugkeer/uitwisseling verzoekt op basis van onverenigbaarheid van onze producten met een aantal derde-partij software (plug-ins, add-ons, modules, zoekmachines, scripts, uitbreidingen etc) dan die welke zijn aangegeven als compatibel zijn aangemerkt in een beschrijving beschikbaar op de voorbeeldpagina van elk product. We kunnen niet garanderen dat onze producten volledig compatibel met elke terts-verschijnende partij programma zijn en we geen ondersteuning voor toepassingen van andere leveranciers bieden.

Onze technische ondersteuningsteam is altijd enthousiast om te helpen u en zeer professionele ondersteuning leveren op een tijdige manier. Dank u voor de aanschaf van onze producten.

Neem contact op met ons info@modelsinshape.com

Geef het 12-24 uur voor ons Support-Team te halen weerom voor u op het probleem.
Verzoeken om terugbetaling worden geaccepteerd bij info@modelsinshape.com binnen de periode van 1 week na de bestelling is geplaatst. U moet vergezeld gaan van dit verzoek met een gedetailleerde en gefundeerde redenen waarom u een aanvraag voor een restitutie. Zorg ervoor dat uw aanvraag is niet in tegenspraak met onze gebruiksvoorwaarden. Een restitutie wordt afgegeven aan u.
info@modelsinshape.com